Tejfölös babgulyás füstölt tarjával

        
        
        
Hozzávalók:
- 30 dkg tarja
 
- 20 dkg tarkabab
 
- 2 db sárgarépa
 
- 1 db petrezselyem-
 
- gyökér
 
- 1/2 zeller
 
- 1/2 karalábé
 
- 2 db krumpli
 
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
 
- 3 db chilipaprika
 
- 1 db paradicsom
 
- 1 fej vöröshagyma
 
- 3 gerezd fokhagyma
 
- zellerlevél
 
- petrezselyem
 
- só
 
- őrölt fekete bors
 
- őrölt csípős pirospaprika 
 
- kömény
 
- 2 dl tejföl 
 
- 1 ek liszt 
 
- olaj
 
 
 | 
| Elkészítési idő: | 
45 perc | 
Fogyókúrás: | 
nem | 
 
| Költség: | 
1000-1500 FT | 
Vegetáriánus: | 
nem | 
 
| Adagok: | 
4 főre | 
Gluténmentes: | 
nem | 
 
| Nehézség: | 
Normál | 
Laktózmentes: | 
nem | 
 
 
  | 
Elkészítés:
A babot egy éjszakára beáztatom.
A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet felaprítom. A répát, gyökeret, zellert, karalábét, nagyobb darabokra vágom.
Egy lábasba beleteszem a zöldségeket, a babot és a húst, majd felöntöm vízzel, fűszerezem, főzöm. Mikor megpuhult a bab és a zöldségek, berántom.
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá tejfölt, és díszítem egy egész chilivel.
Tipp / megjegyzés:
A babgulyás nagy kedvenc. Ezúttal nem cifráztam, nagyon egyszerűen készült.
 Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.