Tejfölös fejtett bableves füstölt pörccel
Hozzávalók:
A csipetkéhez:
Tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A pörcöt előző este beáztatom. Másnap felteszem főni.
Közben kifejtem a babot, megmosom. A hagymákat apróra vágom. A répát, petrezselyem gyökeret, krumplit és a zeller gumót megpucolom. A répákat hosszában kettévágom, és feldarabolom, a zeller gumót négybe vágom. A paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a krumplit kockákra, a petrezselyem és zeller leveleket nagyobb darabokra vágom.
Amíg a pörc fő, lisztből, tojásból pici sóval kemény tésztát készítek, és kiszaggatom a csipetkéket.
Amikor a pörcök majdnem megfőttek, kiveszem a léből és kisebb darabokra vágom. A levet félreteszem.
Egy másik edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a zöldségeket, és együtt tovább dinsztelem. Felöntöm a pörcök levével, belehelyezem a pörc darabokat, fűszerezem, beleteszem a csipetkéket és készre főzöm a levest. A végén keverek bele egy kevés lisztet. (Aki akar, készíthet rántást, de be is habarhatja.)
A levest tejföllel tálalom.
Tipp / megjegyzés:
Ezúttal nem csülökkel, hanem pörccel készült a bableves.