Főoldal / Egytálételek / Tejfölös sajtos karfiol

Tejfölös sajtos karfiol

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös sajtos karfiol

Tejfölös sajtos karfiol

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karfiol
  • 2 tojás sárgája
  • 3 deci tejföl
  • 2 deka rama margarin
  • 10 deka füstölt sajt
  • kevés szerecsendió
  • vágott petrezselyem
  • egy kanál morzsa
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karfiolt megmosom és rózsáira szedem, sós vízben megfőzöm. Amikor megfőtt leszűröm.

Egy hőálló tálat margarinnal kikenek, morzsával meghintem.
A karfiol rózsákat szépen egymásmellé lerakom.
A tejfölt a tojással, szerecsendióval kikeverem, és a karfiolra ráöntöm. A tetejét füstölt sajttal megszórom, és petrezselymet hintek rá.

200 fokon szép pirosra sütöm.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére