Tejszínes gombás tészta medvehagymával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítom, az újhagymát és a póréhagymát felkarikázom. A paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombákat szeletelem. A medvehagymát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felvágom.
Egy serpenyőben félig megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a gombát, végül ráöntöm a tejszínt, a chiliszószt, majd a bort, együtt készre párolom.
Közben megfőzöm a tésztát, leszűröm és a gombás raguhoz keverem.
Tálalok. A tányérra szedem a tésztát, szórok rá vágott medvehagyma és újhagymalevelet.
Tipp / megjegyzés:
A pasta, vagyis az olasz tészta nagy kedvenc, a medvehagymának pedig most van a szezonja.