Tejszínes kapros tökfőzelék csirkemellcsíkokkal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát felaprítom, a tökből a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom. A kaprot felaprítom. A csirkemellet csíkokra vágom.
Olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, rádobom a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, és öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, rámorzsolom a leveskockát, adok hozzá egy kevés ecetet és cukrot. Főzöm.
Amikor már puha, szórok rá lisztet, és locsolok bele tejszínt.
Közben egy serpenyőben kevés olajon megpárolom a csirkemellcsíkokat, sózom, borsozom.
Tálaláskor szedek a tányérra tökfőzeléket, rakok rá csirkemellet, és tejfölt. Díszítésnek ha még maradt, egy szál kaprot.
Tipp / megjegyzés:
Egy finom tökfőzelék csirkemellel.