Főoldal / Szárnyas Ételek / Tejszínes vöröslencsés pulykaragu

Tejszínes vöröslencsés pulykaragu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes vöröslencsés pulykaragu

Tejszínes vöröslencsés pulykaragu

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamell (de lehet csirke, sertés, stb.)
  • 15 dkg vörös lencse
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db kaliforniai paprika (ha van több színben, de piros is jó)
  • só, bors
  • 2 ek. worcestershire szósz
  • 1-2 tk. kapor (most szárított)
  • 2-3 dl tejszín
  • 1 tk. étkezési keményítő
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A pulykamellet vékony csíkokra felvágjuk.Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 4 gerezd zúzott fokhagymát. Elkeverjük és fél órát állni hagyjuk.

Egy nagyobb serpenyőben pici olajat hevítünk, rátesszük a a pulykamell csíkokat és kevergetve szép aranysárgára pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a kis darabokra vágott kaliforniai paprikát, a vörös lencsét és kevergetve pár percig pirítjuk. Majd annyi vízzel öntjük fel, ami éppen hogy ellepi. Lefedve addig pároljuk, amíg a lencse megpuhul.(közben a vizet mindig kis adagokban pótoljuk)

Amikor a lencse megpuhult, akkor már nem öntünk hozzá több vizet, hanem megszórjuk a kaporral, hozzáadjuk a worcester szószt és a keményítővel kikevert tejszínt is. Az egészet összeforraljuk, szükség szerint utána ízesítünk.
Tetszőleges körettel kínáljuk. Lehet ez matutka (más néven tócsni), rizs, tészta,  burgonyakrokett, bulgur, de akár nokedli is.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom volt a cukkinis matutkával, de bármilyen körettel finom lehet. Csak ajánlani tudom mindenkinek, bármilyen hússal elkészíthető.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére