Tejszínes vöröslencsés pulykaragu
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A pulykamellet vékony csíkokra felvágjuk.Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 4 gerezd zúzott fokhagymát. Elkeverjük és fél órát állni hagyjuk.
Egy nagyobb serpenyőben pici olajat hevítünk, rátesszük a a pulykamell csíkokat és kevergetve szép aranysárgára pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a kis darabokra vágott kaliforniai paprikát, a vörös lencsét és kevergetve pár percig pirítjuk. Majd annyi vízzel öntjük fel, ami éppen hogy ellepi. Lefedve addig pároljuk, amíg a lencse megpuhul.(közben a vizet mindig kis adagokban pótoljuk)
Amikor a lencse megpuhult, akkor már nem öntünk hozzá több vizet, hanem megszórjuk a kaporral, hozzáadjuk a worcester szószt és a keményítővel kikevert tejszínt is. Az egészet összeforraljuk, szükség szerint utána ízesítünk.
Tetszőleges körettel kínáljuk. Lehet ez matutka (más néven tócsni), rizs, tészta, burgonyakrokett, bulgur, de akár nokedli is.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom volt a cukkinis matutkával, de bármilyen körettel finom lehet. Csak ajánlani tudom mindenkinek, bármilyen hússal elkészíthető.