Főoldal / Egytálételek / Tepsis Bolognai penne

Tepsis Bolognai penne

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tepsis Bolognai penne

Tepsis Bolognai penne

Hozzávalók:

  • 1 cs. penne tészta
  • 50 deka darált hús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 cs. bolognai alap
  • 2 kanál olíva olaj
  • 2,5 deci víz
  • 3 deci tejföl
  • 10 deka reszelt sajt
  • 1 egész tojás
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzöm és leszűröm.

Az olajat serpenyőbe teszem, majd megpárolom rajta az apróra vágott hagymát a hagymát.

Hozzáadom a darált húst, és fehéredésig pirítom.

Utána hozzáadom a bolognai alapot, a vizet, majd 5-7 percig főzöm.

Leveszem a tűzről, és összekeverem a tésztával.

Egy kis olajjal kikenek egy sütőedényt, és beleteszem az összekevert tésztát.

A tejfölt, a tojással és a reszelt sajttal összekeverem, és a tészta tetejére teszem.

190-200 fokon 15-20 percig sütöm.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére