Tojáspástétommal töltött sonka

Hozzávalók:
- 5 db főtt tojás
- 15 dkg főtt kolozsvári szalonna
- 1 teáskanál aprított vöröshagyma
- 1 tk. mustár
- petrezselyemzöld, + 6 db szálas petrezselyem a díszítéshez
- 6 szelet sonka ( fekete erdei vagy parasztsonka a legjobb)
- só, bors ízlés szerint
- Annyi tejföl, amennyivel krémes, DE NEM FOLYÓS, lesz a krémünk.
|
| Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
igen |
| Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
| Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
igen |
| Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A tojásokat, a szalonnát ( de jó a húsvéti sonkából is), a vöröshagymát ledaráljuk.Hozzáadjuk a petrezselyem zöldet, sót, őrölt borsot, és annyi tejfölt hogy krémes állagú legyen a krémünk.
A sonkákat tölcsér alakúra formázzuk, és megtöltjük a krémmel.
A közepébe 1 szál száras petrezselymet dugunk díszítésnek.
Mehet a hűtőbe dermedni, és hogy az ízek összeérjenek.
A gyerekek szeretni fogják, mert érdekes, én még teszek mellé zselé tojást is.
Így lesz különleges a húsvéti reggeli.
Tipp / megjegyzés:
Én a húsvéti sonkából vágtam le 15 dkg-ot ez így 6 szelet sonkába elég. A fekete erdei sonka azért jobb mert van tartása, és tényleg tölcsér alakúra lehet hajtani, most én sem kaptam nem is lett igazi tölcsér formám.
Répaformára tekerve a gyerekeknek is nagyon tetszik.
Készíthetünk mellé majonézes salátákat is.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!