Tojáspástétommal töltött sonka
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat, a szalonnát ( de jó a húsvéti sonkából is), a vöröshagymát ledaráljuk.Hozzáadjuk a petrezselyem zöldet, sót, őrölt borsot, és annyi tejfölt hogy krémes állagú legyen a krémünk.
A sonkákat tölcsér alakúra formázzuk, és megtöltjük a krémmel.
A közepébe 1 szál száras petrezselymet dugunk díszítésnek.
Mehet a hűtőbe dermedni, és hogy az ízek összeérjenek.
A gyerekek szeretni fogják, mert érdekes, én még teszek mellé zselé tojást is.
Így lesz különleges a húsvéti reggeli.
Tipp / megjegyzés:
Én a húsvéti sonkából vágtam le 15 dkg-ot ez így 6 szelet sonkába elég. A fekete erdei sonka azért jobb mert van tartása, és tényleg tölcsér alakúra lehet hajtani, most én sem kaptam nem is lett igazi tölcsér formám.
Répaformára tekerve a gyerekeknek is nagyon tetszik.
Készíthetünk mellé majonézes salátákat is.