Tökös rizses lecsó

        
        
        
Hozzávalók:
- 50 dkg paprika
 
- 3 db hegyes csípős zöldpaprika
 
- 4 db chili
 
- 30 dkg paradicsom
 
- 1 nagy fej vöröshagyma
 
- 2 gerezd fokhagyma
 
- 20 dkg gyalult tök
 
- olaj
 
- só
 
- őrölt csípős pirospaprika
 
- őrölt fekete bors
 
- 20 dkg füstölt kolbász 
 
- 10 dkg füstölt szalonna
 
- 10 dkg rizs
 
 
 | 
| Elkészítési idő: | 
45 perc | 
Fogyókúrás: | 
nem | 
 
| Költség: | 
1000-1500 FT | 
Vegetáriánus: | 
nem | 
 
| Adagok: | 
4 főre | 
Gluténmentes: | 
igen | 
 
| Nehézség: | 
Normál | 
Laktózmentes: | 
igen | 
 
 
  | 
Elkészítés:
A rizst reggel beáztatom.
A karikára vágott kolbászt egy serpenyőben megpirítom, kiveszem.
Megpirítom a kockára vágott szalonnát is.
Közben a hagymákat felaprítom, és a szalonnához adom,megdinsztelem.
Felkarikázom a paprikát, a paradicsomot, belerakom az edénybe, fűszerezem, és hozzáadom a tököt és a rizst is, összekeverem, főzöm.
Amikor a lecsó már csaknem csaknem megfőtt, beleteszem a kolbászt, összekeverem, készre főzöm.
 
 Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.