Főoldal / Sertés ételek / Töltött dagadó Edit konyhájából

Töltött dagadó Edit konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött dagadó Edit konyhájából

Töltött dagadó Edit konyhájából

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertésdagadó
  • 3 db nyers tojás
  • 4 db főtt  tojás
  • 5 db zsemle
  • tej
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 paprika
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • tej
  • 1 dl olaj
  • 4 dl húsleves
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A száraz zsemlét tejben megáztatjuk, majd kifacsarjuk.
A szalonnát apróra szeljük és kevés olajon zsírjára sütjük. A sült szalonnát kivesszük a zsírjából és félretesszük.

A fent maradt zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felszeletelt paprikát, majd fűszerezzük sóval és őrölt borssal ízlés szerint.
A tojásokat villával felverjük, hozzákeverjük a zsemlét, ízesítjük a sóval, borssal, a reszelt fokhagymával, és a felaprított petrezselyemmel. Botmixerrel pürésítjük.
Ezután hozzá keverjük a megsült gombát, a szalonnát és a reszelt sajtot.

A dagadót kívül-belül megsózzuk, és őrölt borssal meghintjük. A töltelékkel megtöltjük a felszúrt dagadót,a 4 db kemény tojást is beletöltjük, majd a lyukat bevarrjuk.

Egy tepsibe 1 dl olajat és 4 dl húslevest öntünk, beletesszük a dagadót, letakarjuk alufóliával, majd előmelegített sütőben kb .másfél óra alatt készre sütjük. Sütés közben a pecsenyelével többször megöntözzük.

Az utolsó tíz percre a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje szép piros legyen.

Tetszés szerinti körettel kínáljuk. Nálunk, párolt zöldséges rizs és ecetes saláta került mellé a tányérra.

Töltött dagadó Edit konyhájából 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére