Töltött dagadó Edit konyhájából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A száraz zsemlét tejben megáztatjuk, majd kifacsarjuk.
A szalonnát apróra szeljük és kevés olajon zsírjára sütjük. A sült szalonnát kivesszük a zsírjából és félretesszük.
A fent maradt zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felszeletelt paprikát, majd fűszerezzük sóval és őrölt borssal ízlés szerint.
A tojásokat villával felverjük, hozzákeverjük a zsemlét, ízesítjük a sóval, borssal, a reszelt fokhagymával, és a felaprított petrezselyemmel. Botmixerrel pürésítjük.
Ezután hozzá keverjük a megsült gombát, a szalonnát és a reszelt sajtot.
A dagadót kívül-belül megsózzuk, és őrölt borssal meghintjük. A töltelékkel megtöltjük a felszúrt dagadót,a 4 db kemény tojást is beletöltjük, majd a lyukat bevarrjuk.
Egy tepsibe 1 dl olajat és 4 dl húslevest öntünk, beletesszük a dagadót, letakarjuk alufóliával, majd előmelegített sütőben kb .másfél óra alatt készre sütjük. Sütés közben a pecsenyelével többször megöntözzük.
Az utolsó tíz percre a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje szép piros legyen.
Tetszés szerinti körettel kínáljuk. Nálunk, párolt zöldséges rizs és ecetes saláta került mellé a tányérra.