Töltött gombafejek bacon köntösben
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, belekarikázom egy serpenyőbe vagy tepsibe, melyben kolbászzsír van.(ha ez nincs otthon, használhatunk kacsa vagy liba, zsírt is helyette) Sózom, borsozom. Erre jön a karikára vágott póréhagyma, és ismét megszórom sóval, borssal.
A gombák törzsét kiveszem, ezt majd másra használom. A gombafejeket ráhelyezem a zöldségekre. Ezeket megtöltöm a kockára vágott sonkával, kanalazok rá tejfölt. Melléjük teszem a négybe szeletelt paradicsomot. Sózom borsozom.
A sajtot lereszelem, és a gombákra halmozom.
Megszórom borssal, bazsalikommal és oreganoval. Elrendezem a tetején a kakukkfű ágakat, locsolok rá olívaolajat.
A tepsit beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, és légkeverés mellett 30percig sütöm.
Ekkorra már a zöldségek is megsültek, és a sajt is szépen megpirult.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp / megjegyzés:
Nem éppen diétás étel, de nagyon finom.