Főoldal / Egytálételek / Töltött gombafejek sült krumplival

Töltött gombafejek sült krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött gombafejek sült krumplival

Töltött gombafejek sült krumplival

Hozzávalók:

  • 10 dkg sertés darált hús
  • 3 db óriási csiperke gomba
  • 1/2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili paprika
  • 1/2 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tojás
  • 3 db közepes nagyságú újkrumpli
  • petrezselyem levél
  • koriander levél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • kakukkfű
  • olíva olaj
  • chili szósz
  • őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A gombák törzsét eltávolítom.

A hagymákat, paprikákat, paradicsomot, zöldeket felaprítom.

Serpenyőben kevés olíva olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, majd a paprikát, végül a paradicsomot, és az aprított gombatörzset, együtt dinsztelem.

Átteszem egy keverő tálba, beleütöm a tojást, a zöldeket, fűszerezem, összekeverem.

A gombákat megtöltöm, beleteszem a serpenyőbe, melybe kevés olajat öntöttem, közéjük rakom a krumplikat, 180 C fokon hőlégkeverésen megsütöm, a végén grill fokozatra kapcsolok.

Tálalás: A tányérra 2 db gombát, 2 db krumplit és 3 szelet paradicsomot helyezek. petrezselyem levéllel díszítem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére