Töltött stangli
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tésztákat szobahőmérsékleten felengedjük, vékonyra nyújtjuk. A bacont és a sonkát apróra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük.
A sajtot lereszeljük. A pórét és az újhagymát felaprítjuk. Elkeverjük a sajtokat, hagymákat,bacont és a sonkát. Ízesítjük sóval és őrölt fehér borssal.
A tésztát vékonyra nyújtjuk és két egyenlő részre vágjuk. Az egyik lapra rákenjük a tölteléket majd ráterítjük ma másik tésztalapot és derelye vágóval vagy késsel tetszőleges formára vágjuk.
A tésztát megkenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, egész köménnyel és/vagy lenmaggal. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!