Főoldal / Tészta ételek / Tonhalas-paradicsomos tészta

Tonhalas-paradicsomos tészta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tonhalas-paradicsomos tészta

Tonhalas-paradicsomos tészta

Hozzávalók:

  • 15 dkg penne tészta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl sűrített paradicsom
  • 1 dl víz
  • csipet cukor
  • 1 mk szárított bazsalikom
  • 6-8 levél friss bazsalikom
  • őrölt színes bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 db tonhalkonzerv (sós lében)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vöröshagymát és a friss bazsalikomlevelet vágjuk fel apróra. A sűrített paradicsomot keverjük simára a vízzel.

Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Amikor már kellően üveges, nyomjuk hozzá az egyik fokhagymagerezdet, keverjük össze, majd öntsük fel a paradicsomlével.

Ezután szórjuk meg egy csipet cukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a szárított és az apróra vágott friss bazsalikomot, az egészben hagyott fokhagymagerezdet, majd néha megkeverve főzzük kb. 20 percig.

Közben a tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.

A közben elkészült paradicsomos szószból vegyük ki az egész fokhagymagerezdet, majd botmixerrel pépesítsük.

Ezután öntsük rá a tésztára, majd alaposan forgassuk össze.

Végül adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett tonhalat, majd óvatosan, hogy a halhús kevésbé törjön, forgassuk össze.
Tálaláskor szedjük tányérra az elkészült tésztát, majd friss bazsalikommal megszórva kínáljuk.

Tonhalas-paradicsomos tészta 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére