Töpörtyűs pogácsa
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A liszteket mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk ebbe tesszük a cukrot,sót, és belemorzsoljuk az élesztőt.
Ráöntjük a meleg tejet, és 5 percig állni hagyjuk.
Utána hozzá adjuk a tejfölt, 1 tojást,és 1 tojássárgáját.
Sima tésztává gyúrjuk,és lisztezett gyúródeszkán 3-rom kis cipót formálunk belőle.
Majd egyesével téglalap alakúra nyújtjuk, és az utolsót meg kenjük töpörtyű krémmel erre tesszük a 2-ik nyújtott tésztánkat, újra megkenjük és a 3-ik tésztát is megkenjük vele, ha ez is meg van zsebkendő formára össze hajtjuk,és 30 percig kelni hagyjuk.
Majd újra két ujjnyi vastagra nyújtjuk,és ugyan úgy összehajtjuk,és újra 30 percet kelesztjük. Majd másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, közepes pogácsa szaggatóval szaggatjuk ki.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük de ne szorosan.
Elő melegített sütőben 200 fokon készre sütjük, 30 perc alatt.