Elmentem!Törtburgonyával töltött sonka
Hozzávalók:
- 12 szelet sonka
- 20 dkg főtt sonka
- 3 zsemle
- 2 egész tojás
- bazsalikom
- majoránna
- őrölt bors
- só
- bazsalikom
- egy csipet gyömbér
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- 5 dkg reszelt sajt
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A zsemléket beáztatjuk, kicsavarjuk, tálba tesszük. A főtt sonkát húsdarálón ledaráljuk, és a zsemléhez adjuk. A hagymákat apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk, és szintén a tálba tesszük.Hozzáadjuk a tojásokat, befűszerezzük, és jól elkeverjük.
A muffinforma mélyedéseit kiolajozzuk, majd kibéleljük a sonka szeletekkel. A mélyedéseket megtöltjük a töltelékkel, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, összetörjük, és a megsült töltött sonkával kínáljuk.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!