Túrós szilvás lepény
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A szilvát kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk. Megszórjuk 1-2 ek cukorral és fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük.
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik tésztát lisztezett deszkán nagy tepsi méretűre kinyújtjuk, és a kikent(vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük.
A túrót villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és annyi tejfölt hogy krémes, kenhető masszánk legyen.
Ezt a masszát rákenjük a tepsibe levő tésztára, a tetején egyenletesen eloszlatjuk a befűszerezett szilvát. A másik tészta cipót is kinyújtjuk, majd befedjük vele a sütemény tetejét.
Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Gyors, egyszerű, de mégis finom sütemény.