Újragondolt gyros tál
Hozzávalók:(4 adaghoz)
A házi gyros fűszerkeverékhez: (2 kg húshoz elég)
A zöldséges lepényhez:
A sütéshez:
A tálaláshoz: (tetszés szerint)
A joghurtos öntethez:
|
|
Elkészítés:
A fűszer hozzávalóit egy tálban összekeverjük. (Ha friss fokhagymát használunk azt ne keverjük bele, hanem közvetlenül a hússal keverjük össze fűszerezés előtt) A húst csíkokra vágjuk, majd összekeverjük a fűszerrel és 20 percre félre tesszük, hogy átjárják az ízek.
Amíg a hús pihen,készítsük el a joghurtos öntetet. A joghurtot keverjük el az apróra vágott kaporra, a zúzott fokhagymával és egy pici sóval, majd tegyük hűtőbe fogyasztásig.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd pirosra sütjük benne a fűszeres húst.
A tócsnihoz a zöldségeket megpucoljuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, fűszerezzük, hozzákeverjük a tojást és a lisztet is. Ezután 4 nagyobb lepényt sütünk belőle felhevített serpenyőben kevés olajon egyszer megfordítva, hogy mind a két oldalán szép arany színűre süljön.
A lepényeket tányérra tesszük, megkenjük a joghurtos öntettel, majd ráhalmozzuk a húst, és a felszeletelt zöldségeket.
Nagyon finom étel ebédre és vacsorára egyaránt.