Elmentem!Vasi székelykáposzta
Hozzávalók:
- 1/2 kg sertés tarja
- 30 dkg füstölt hús
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 fej hagyma
- só, bors
- babérlevél
- pörkölt szaft kocka
- ételízesítő
- 1 nagy poharas tejföl
- olaj
- liszt
|
Elkészítési idő: |
2 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1500-2000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A húsokat külön-külön kockákra vágjuk, a megtisztított hagymát felaprítjuk.
A hagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a káposztát, (ha nagyon savanyú akkor előtte mossuk át hideg vízben), a füstölt húst, és a fűszereket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és lassú tűznél készre pároljuk.
A tejfölt kikeverjük a liszttel és a megfőtt vasi székelykáposztát behabarjuk vele. Összeforraljuk, puha kenyérrel kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A vizet főzés alatt pótoljuk, mikor jó puha a hús, akkor engedjük, hogy a leve a felére főljön.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!