Főoldal / Egytálételek / Vasi székelykáposzta

Vasi székelykáposzta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vasi székelykáposzta

Vasi székelykáposzta

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sertés tarja
  • 30 dkg füstölt hús
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 fej hagyma
  • só, bors
  • babérlevél
  • pörkölt szaft kocka
  • ételízesítő
  • 1 nagy poharas tejföl
  • olaj
  • liszt
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húsokat külön-külön kockákra vágjuk, a megtisztított hagymát felaprítjuk.

A hagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk.

Hozzáadjuk a káposztát, (ha nagyon savanyú akkor előtte mossuk át hideg vízben), a füstölt húst, és a fűszereket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és lassú tűznél készre pároljuk.

A tejfölt kikeverjük a liszttel és a megfőtt vasi székelykáposztát behabarjuk vele. Összeforraljuk, puha kenyérrel kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
A vizet főzés alatt pótoljuk, mikor jó puha a hús, akkor engedjük, hogy a leve a felére főljön.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére