Vendégváró sós-sajtos rudak
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A puha margarint, elmorzsoljuk a sütőporral elkevert liszttel. Hozzáadunk 25 dkg reszelt sajtot, a tojások sárgáját, a sót, a paprikát, a fokhagymát, és a borsot. Addig gyúrjuk, amíg összeáll. Lisztes kézzel nagy cipóvá formázzuk és folpackba csomagolva egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
Másnap kivesszük, kicsit átgyúrjuk, és lisztezett deszkán 2 mm-esre kinyújtjuk. A tetejét tejjel lekenjük, majd megszórjuk a maradék 10 dkg reszelt sajttal.
Derelyemetélővel vékony rudakat vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.180 fokra előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük. (Ebből az adagból 4-6 tepsivel lesz).
Finom vendégváró sós sütemény.