Virslis leveles
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Egy tálban morzsoljuk el a hideg vajat a liszttel, adjuk hozzá a sót, és a tejföllel együtt gyúrjuk össze a tésztát. A tésztacipót csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőszekrénybe legalább egy órára, de akár egy egész éjszakára.
A tojást elkeverjük annyi ketchuppal, hogy jól kenhető masszát kapjunk. A tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük a ketchupos masszával.(Egy keveset hagyjunk ki belőle a tetejére) Eloszlatjuk rajta a reszelt sajtot, majd a tészta szemközti széleire egymás alá 3-3 virslit teszünk.
Majd egymással szemben elkezdjük feltekerni, így kapunk egy dupla tekercset.
Egy éles késsel 1,5-2 cm szeletekre felszeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket vékonyan megkenjük a tojásos-kechuppal, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Nagyon finom. kb.25 darab lesz belőle.
Receptbeküldő: Szilvia