Virslis tojásos lecsó
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymákat felkarikázzuk, a paprikákat kicsumázzuk, majd azokat is felkarikázzuk. A paradicsomokat a lehető legapróbbra daraboljuk, a virsliket felkarikázzuk.
Kevés olíva olajon megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát, majd együtt hozzáadjuk a lecsópaprikát, a darabolt paradicsomot. A fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval rányomjuk. Kevés bort öntünk rá, és megsózzuk.
Mikor kevés levet engedett a lecsó, hozzátesszük a felkarikázott virslit, a száráról lehúzott kakukkfüvet, és fedő alatt rövid ideig együtt főzzük.
Közben lazán összekeverjük a tojásokat, és hozzáöntjük a lecsónkhoz. Enyhén megszórjuk őrölt pirospaprikával, és frissen borsot őrlünk rá.
Friss puha kenyérrel tálaljuk.
Nagyon olcsó, gyors nyáresti étel.