Vörösboros gombapaprikás tésztával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymákat durvára felaprítom, a paprikát és a paradicsomot feldarabolom, a gombát felszeletelem.
Egy serpenyőben a libazsíron üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, majd a fokhagymát.Ízlés szerint fűszerezem, locsolok rá chiliszószt. Amikor a zöldségek már félpuhák, hozzáadom a gombát.
Megfőzöm a tésztát sós vízben.
A gombához öntöm a bort és a tejfölt. Összekeverem, és elzárom a tűzhelyt, hőntartáson hagyom.
Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, rákanalazom a gombapaprikást és tejfölt, szórok rá felvágott újhagyma zöldjét, és vágok rá chilipaprikát.
Tipp / megjegyzés:
A hűtőmben volt néhány zöldség, amiből eredetileg lecsót akartam főzni, de a feleségem a paprika nagy részét elhasználta, így változtatnom kellett. Végül is egy gombapaprikás került ma az asztalra.