Vörösboros resztelt borjúmáj sós krumplival
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A májat csíkokra szeletelem, a paprikából és paradicsomból elteszek néhány szeletet.
A hagymákat apróra darabolom, a paprikát karikára, a paradicsomot és a füstölt szalonnát kockára vágom.
A krumplit meghámozom, és sós vízben megfőzöm.
Egy serpenyőben kevés olajon a szalonnát megsütöm, hozzáadom a hagymákat, majd a paprikát és paradicsomot, végül a májat. Fűszerezem, öntök hozzá vörös bort, fedő alatt párolom. Amikor kész, megsózom.
A krumplit apróra töröm, borsozom.
Tálalok, a tányérra teszek a májból, a krumpliból.
A májra szórok paprikát, a krumplira petrezselyem fokhagyma fűszerkeveréket.
Az egészet díszítem paradicsom, paprika szeletekkel, és fokhagymával.