Főoldal / Egytálételek / Vörösboros resztelt borjúmáj sós krumplival

Vörösboros resztelt borjúmáj sós krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros resztelt borjúmáj sós krumplival

Vörösboros resztelt borjúmáj sós krumplival

Hozzávalók:

  • 40 dkg borjúmáj
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 gerezd tárkonyos almaecetben és olívaolajban eltett fokhagyma
  • 3 db hegyes csípős paprika
  • 3 db paradicsom
  • 5-6 db krumpli
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • majoránna
  • petrezselyem fokhagyma fűszerkeverék
  • olíva olaj
  • füstölt szalonna
  • vörös bor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A májat csíkokra szeletelem, a paprikából és paradicsomból elteszek néhány szeletet.

A hagymákat apróra darabolom, a paprikát karikára, a paradicsomot és a füstölt szalonnát kockára vágom.

A krumplit meghámozom, és sós vízben megfőzöm.

Egy serpenyőben kevés olajon a szalonnát megsütöm, hozzáadom a hagymákat, majd a paprikát és paradicsomot, végül a májat. Fűszerezem, öntök hozzá vörös bort, fedő alatt párolom. Amikor kész, megsózom.

A krumplit apróra töröm, borsozom.

Tálalok, a tányérra teszek a májból, a krumpliból.

A májra szórok paprikát, a krumplira petrezselyem fokhagyma fűszerkeveréket.

Az egészet díszítem paradicsom, paprika szeletekkel, és fokhagymával.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére