Vörösboros sertés pörkölt nokedlivel
Hozzávalók:
A nokedlihez:
|
|
Elkészítés:
A húst kockára vágom, a hagymát, fokhagymát, paprikákat és paradicsomot darabolom.
Egy serpenyőben olajon a hagymát dinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik.
Megszórom borssal, paprikával, Gulaschsaft fűszerkeverékkel(vagy pörköltszaft kockát használhatunk) és öntök rá egy kevés vizet.
Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm.
Mielőtt kész, öntök bele vörösbort és készre főzöm, keverek bele egy kevés tejfölt.
Közben kikeverem a tésztát, majd a forrásban lévő vízbe kiszaggatom a nokedlit.
Tálalok. A tányérra szedek nokedlit, ráhalmozom a pörköltet, díszítem egy chili paprikával, salátalevéllel és paradicsomszeletekkel.