Főoldal / Sertés ételek / Vörösboros sertéspörkölt knédlivel sült tökkel és répával

Vörösboros sertéspörkölt knédlivel sült tökkel és répával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros sertéspörkölt knédlivel sült tökkel és répával

Vörösboros sertéspörkölt knédlivel sült tökkel és répával

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéscomb
  • 1 rúd félkész knédli
  • 1 nagy répa
  • 1 kicsi tök fele
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 chili
  • 1 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • olíva olíaj
  • chili szósz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst, paradicsomot, kockára vágom, a hagymákat aprítom, a paprikákat karikára vágom.

Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a kockákra vágott húst, végül a paprikát és paradicsomot. Fűszerezem, öntök rá vizet, s fedő alatt lassú tűzön főzöm.

Közben a a répát felkarikázom, a tököt kockára vágom, olajos serpenyőbe teszem, fűszerezem, a sütőben 200 C fokon megsütöm.

A knédli rudat sós vízben megfőzöm. Hagyom hűlni, felszeletelem.

A pörkölthöz öntök vörösbort.

Tálalok. A tányérra teszek 3 szelet knédlit, rá pörköltet, mellé pedig sült zöldségeket. Locsolok rá chili szószt.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére