Vörösboros sertéspörkölt knédlivel sült tökkel és répával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst, paradicsomot, kockára vágom, a hagymákat aprítom, a paprikákat karikára vágom.
Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a kockákra vágott húst, végül a paprikát és paradicsomot. Fűszerezem, öntök rá vizet, s fedő alatt lassú tűzön főzöm.
Közben a a répát felkarikázom, a tököt kockára vágom, olajos serpenyőbe teszem, fűszerezem, a sütőben 200 C fokon megsütöm.
A knédli rudat sós vízben megfőzöm. Hagyom hűlni, felszeletelem.
A pörkölthöz öntök vörösbort.
Tálalok. A tányérra teszek 3 szelet knédlit, rá pörköltet, mellé pedig sült zöldségeket. Locsolok rá chili szószt.