Főoldal / Sertés ételek / Vörösboros sertéspörkölt knédlivel sült tökkel és répával

Vörösboros sertéspörkölt knédlivel sült tökkel és répával

Vörösboros sertéspörkölt knédlivel sült tökkel és répával

Vörösboros sertéspörkölt knédlivel sült tökkel és répával

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéscomb
  • 1 rúd félkész knédli
  • 1 nagy répa
  • 1 kicsi tök fele
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 chili
  • 1 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • olíva olíaj
  • chili szósz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst, paradicsomot, kockára vágom, a hagymákat aprítom, a paprikákat karikára vágom.

Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a kockákra vágott húst, végül a paprikát és paradicsomot. Fűszerezem, öntök rá vizet, s fedő alatt lassú tűzön főzöm.

Közben a a répát felkarikázom, a tököt kockára vágom, olajos serpenyőbe teszem, fűszerezem, a sütőben 200 C fokon megsütöm.

A knédli rudat sós vízben megfőzöm. Hagyom hűlni, felszeletelem.

A pörkölthöz öntök vörösbort.

Tálalok. A tányérra teszek 3 szelet knédlit, rá pörköltet, mellé pedig sült zöldségeket. Locsolok rá chili szószt.

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére