Vörösboros tejfölös babgulyás sült tarjával füstölt csípős kolbásszal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A babot egy éjszakára beáztatom.
A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.
A tarját zsírban megsütöm, a végén beleteszem a kolbászkarikákat is., félreteszem.
Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítom a hagymával, ráteszem a zöldségeket, s a babot, majd felöntöm vízzel, fűszerezem. Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, a kolbászt, s a tarját, szórok rá kevés lisztet és öntök bele vörösbort.
Tálaláskor merek egy tányérba levest, teszek rá tejfölt, s díszítem egy egész chilivel, vágott újhagyma zölddel, csípős hegyes zöldpaprikával, zellerlevéllel.
Barna kenyérrel eszem, vörösbort iszom hozzá.