Zöldborsófőzelék sült virslivel medvehagymával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A borsót beleteszem egy lábasba, teszek rá egy darab vajat, szórok rá lisztet, felöntöm vízzel, hogy ellepje, fűszerezem, belemorzsolom a húsleves kockát, hozzáöntöm a spárga főző levét, szórok rá egy kevés cukrot.
Az újhagymát karikára vágom, a fokhagymát, a petrezselymet aprítom, a lábasba teszem. Időnként kavargatom, pótlom a vizet, majd öntök hozzá tejet, a végén egy kevés tejfölt.
Tálalás előtt egy tepsiben kevés olajon megsütöm a virslit Egy mélytányérba merek a főzelékből, ráteszem a két db virslit, egy kanál tejfölt, s vágok rá medvehagymát.
Én nem vagyok híve a rántásnak, ráadásul macerásabb is. Ezért általában ezt a megoldást választom.