Zöldséges polenta lepény
Hozzávalók:A polentához:
A raguhoz:
|
|
Elkészítés:
A kukoricadarát kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben, közepes hőfokon, folyamatos keverés mellett puhára főzzük. Krémesre keverjük a vajjal, ízlés szerint borsozzuk.
Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott csirke mellett és átsütjük. Beletesszük a felaprított zöldségeket, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és összesütjük.
A meleg polentát egy kivehető aljjal rendelkező pitesütőbe terítjük. Ráhalmozzuk a húsos-zöldséges ragut, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Gyorsan elkészíthető, ízletes egytálétel.