Főoldal / Egytálételek / Zöldséges polenta lepény

Zöldséges polenta lepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldséges polenta lepény

Zöldséges polenta lepény

Hozzávalók:

A polentához:

  • 22 dkg kukoricadara
  • 5 dkg vaj
  • só, bors ízlés szerint

A raguhoz:

  • 1 db vöröshagyma
  • 30 dkg csirkemell filé
  • 3 db kaliforniai paprika-piros-sárga-zöld
  • 5 db koktél paradicsom
  • 30 dkg gomba
  • 2 ek olaj
  • só, bors, kakukkfű ízlés szerint
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kukoricadarát kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben, közepes hőfokon, folyamatos keverés mellett puhára főzzük. Krémesre keverjük a vajjal, ízlés szerint borsozzuk.

Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott csirke mellett és átsütjük. Beletesszük a felaprított zöldségeket, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és összesütjük.

A meleg polentát egy kivehető aljjal rendelkező pitesütőbe terítjük. Ráhalmozzuk a húsos-zöldséges ragut, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Gyorsan elkészíthető, ízletes egytálétel.

Értékeld a receptet

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére