Főoldal / Levesek / Zöldséges zöldbableves húsgombócokkal

Zöldséges zöldbableves húsgombócokkal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldséges zöldbableves húsgombócokkal

Zöldséges zöldbableves húsgombócokkal

Hozzávalók:

  • kb.fél dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • só (ízlés szerint nálam 2 tk.)
  • 2 kk. pirospaprika
  • 30-35 dkg mirelit zöldbab
  • 1 db burgonya
  • bors
  • 1 db babérlevél (elhagyható)
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor

A húsgombócokhoz:

  • 40 dkg darált marhahús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • só, bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, majd a felhevített olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a megpucolt, majd vékony csíkokra vágott sárgarépát, fehérrépát és összekeverjük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, sózzuk majd felöntjük vízzel és felforraljuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, borsozzuk, babérlevéllel és 1-2 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük. Lassú tűzön főzzük tovább. Amikor a zöldbab már félpuha, hozzáadjuk a megpucolt, majd kockákra vágott burgonyát is.

A húsgombóchoz a darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük. Vizes kézzel kisebb golyókat formázunk belőle, és óvatosan a forró levesbe ejtjük őket.

Lassú tűzön készre főzzük.

A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, majd a leves forró levéből egy merőkanállal hozzáadunk, elkeverjük, ezután a leveshez adjuk. Így elkerülhetjük, hogy a tejföl kicsapódjon a levesben. Megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel, majd a tűzhelyet lekapcsoljuk. Friss kenyérrel tálaljuk.

Zöldséges zöldbableves húsgombócokkal 4.17/5 (6 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére