Főoldal / Egytálételek / Zöldspárga sonka és baconköntösben petrezselymes újkrumplival

Zöldspárga sonka és baconköntösben petrezselymes újkrumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldspárga sonka és baconköntösben petrezselymes újkrumplival

Zöldspárga sonka és baconköntösben petrezselymes újkrumplival

Hozzávalók:

  • 10 szál nagyobb zöldspárga
  • 5 szelet selyemsonka
  • 5 szelet bacon
  • 8 db nagyobb újkrumpli
  • petrezselyem
  • extraszűz olíva olaj
  • vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • tej
  • liszt 
  • trappista sajt
  • fehérbor (Cserszegi fűszeres)
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt fehérbors
  • őrölt szerecsendió
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplikat megkapirgálom, a spárgák végeit levágom. Sós, cukros vízben felteszem főni egy serpenyőbe. Közben a fokhagymát, petrezselymet aprítom, a sajtot lereszelem

A spárgákat 8 perc után kiveszem, kettesével betekerem a sonkába, s a baconbe. Majd kiveszem a krumplikat is, a főzővizet félreteszem. A serpenyőbe locsolok olíva olajat, belerakom a spárgákat és krumplikat, s 180 C fokra előmelegített sütőben megsütöm, a végén átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok)..

Közben egy másik serpenyőben kevés olívaolajon megolvasztom a vajat, benne megkapatom a fokhagymát, öntök rá tejet, szórok rá lisztet, beleszórom a sajtot, fűszerezem, öntök rá fehérbort. Jól elkeverem, félreteszem.

Tálaláskor teszek a tányérra spárgát és krumplit, az utóbbira szórok petrezselymet, s locsolok a tányérra sajtszószt, s teszek rá kaprigyömölcsöket.. Természetesen fehérborral fogyasztom.

Tipp / megjegyzés:
Aki selymesebb és egyenletesebb szószt akar, az adhat még hozzá tejszínt, és botmixerrel összekeverheti.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére