Csokoládéhabos torta
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és beleforgatjuk a tojáshabot.
2 db 22cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk és elosztjuk bennük a kakaós piskótamasszát. 180 fokra előmelegített sütőben 30perc alatt megsütjük.
Amíg a tortalapok sülnek, elkészítjük a krémet. A tejszínt a habfixálóval habbá felverjük. Belekeverjük a porcukrot és a kakaóport is. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és addig kevergetjük, amíg kihűl. Majd lassan belekeverjük az egészet a habba.
A kihűlt kakaós piskótákat kettőbe vágjuk és megtöltjük a krémmel. A tetejét is bevonjuk vele. Lehűtjük és kínáljuk.