Főoldal / Torták / Csokoládéhabos torta

Csokoládéhabos torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csokoládéhabos torta

Csokoládéhabos torta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 8 db tojás
  • 8 ek. liszt
  • 8 ek. cukor
  • 3 ek.cukrozatlan kakaópor
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 7 dl habtejszín
  • 2 cs. habfix
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 ek. porcukor
  • 1 ek.cukrozatlan kakaópor
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és beleforgatjuk a tojáshabot.

2 db 22cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk és elosztjuk bennük a kakaós piskótamasszát. 180 fokra előmelegített sütőben 30perc alatt megsütjük.

Amíg a tortalapok sülnek, elkészítjük a krémet. A tejszínt a habfixálóval habbá felverjük. Belekeverjük a porcukrot és a kakaóport is. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és addig kevergetjük, amíg kihűl. Majd lassan belekeverjük az egészet a habba.

A kihűlt kakaós piskótákat kettőbe vágjuk és megtöltjük a krémmel. A tetejét is bevonjuk vele. Lehűtjük és kínáljuk.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére