Elmentem!Almás-zabpelyhes puha kekszek proteinnel
Hozzávalók:
- 33 g vaníliás proteinpor (fehérjepor)
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 3 dl zabpehely darálva
- 3 dl zabpehely egészben
- 1 csipet só
- 1 evőkanál természetes édesítőszer( pl.:xilit)
- 1 evőkanál keserű kakaópor
- 1 egész tojás
- 1 egész alma reszelve (nyugodtan rajta maradhat a héja)
- 1 dl laktózmentes tej (vízzel is elkészíthető)
- 1-1 evőkanál zabpehely a kekszek tetejére (elhagyható)
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
igen |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, légkeveréses módba.
Öntsük egy nagy tálba a száraz hozzávalókat és keverjük jól össze.
Egy másik tálba keverjük össze egy villa segítségével a tojást a tejjel (vagy vízzel). Majd adjuk hozzá a reszelt almát is és keverjük össze.
Adjuk a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és a villa segítségével keverjük össze.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe adagoljunk egyforma gombócokat (kb 1 evőkanálnyi) és a villával nyomkodjuk szét kör alakúra.
Szórjuk meg a kekszek tetejét egy- egy evőkanál zabpehellyel és tegyük a sütőbe 10-12 percre.
Pléh dobozban napokig eltartható.
Mentés
Mentés
Topánka Vera (90 Recept)A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok.
Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok.
http://nutsnroll.blogspot.co.uk/