Raffaello torta
Hozzávalók:22-24cm-es tortaformához A kakaós piskótához:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a csipet sóval és a cukor felével kemény habbá verjük.
A tojás sárgáját a maradék cukorral, az olajjal és a vízzel kikeverjük.
A felvert habot és a sárga masszát óvatosan összekeverjük majd beleforgatjuk a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20perc alatt megsütjük.
A tejet a pudinggal a szokásos eljárással felfőzzük és kihűtjük. A mascarponét krémesre kikeverjük. A tejszínt habbá verjük egy fixálóval és 3 dkg porcukorral. Végül a kókuszreszeléket is beleforgatjuk. A kókuszos tejszínt összekeverjük a mascarponeval.
A tortalapot 4 lappá vágjuk majd megtöltjük a kókuszos krémmel. Hűtőbe tesszük 1 órára.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a torta tetejét úgy, hogy az oldalára is szépen lecsurogjon. Amikor a csokoládé megszilárdul habrózsával és kókuszgolyókkal díszítjük.