Főoldal / Desszertek / Gesztenyés őzgerinc

Gesztenyés őzgerinc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyés őzgerinc

Gesztenyés őzgerinc

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 kanál liszt
  • 4 kanál porcukor
  • fél cs. sütőpor

A töltelékhez:

  • 25 deka gesztenyemassza
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 deci tej
  • 2 kanál rum
  • 2 kanál porcukor
  • 1 kanál kakaópor

A díszítéshez:

  • 2 deci tejszín 
  • 4 deka porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A porcukorral a tojás sárgáját kikeverem.

A fehérjét csipet sóval kemény habbá verem.

A fehérjét laza mozdulatokkal hozzákeverem a  tojássárgás keverékhez, majd beleforgatom a sütőporral elkevert lisztet is. Vigyázva, hogy a fehérjehab ne nagyon törjön össze.

A masszát 35x32cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm.

Közben a pudingport a tejjel sűrűre főzöm. Amikor leveszem a tűzről belekeverem a gesztenyemassza felét, a rumot valamint a kakaóport.

Egy nagyobb őzgerincformát, folpackal kibélelek és a piskóta lapot belehelyezem.

A megmaradt tésztából egy kis lapot levágok amit félreteszek.

A piskótával kibélelt formába teszem a krém felét.
A megmaradt gesztenyemasszából két rudat sodrok amit a masszába teszek ,egymástól kevés távolságra.

A felvert tejszínből a két rúd közé habot nyomok habzsák segítségével.

Erre a maradék gesztenye krém kerül, és a félretett lappal lezárom a tészta tetejét.

Hűtőbe teszem egy-két órára.

Tálalás előtt a süteményt az őzgerincsütőből kiöntöm és tejszínhabbal díszítem a tetejét.

A gesztenyés őzgerinc egy dekoratív és finom sütemény, mely akár ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét az asztalon.

Gesztenyés őzgerinc 5.00/5 (3 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére