Mandulás csokoládés álom – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojássárgákat habosra keverjük a porrá őrölt édesítővel.
A csokit és a kókuszvajat vízgőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk lehűlni. Amikor kihűlt, a tojássárgás keverékhez adjuk. A száraz hozzávalókat elvegyítjük és ezt is belekeverjük.
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan, több részletben a csokis masszához forgatjuk.
A masszát, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük (21 cm-es) és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Majd félretesszük hűlni.
Amíg a lap hűl, elkészítjük a krémet. Az egész tojásokat az édesítővel és a vanília magokkal egy fém keverőtálba tesszük és vízgőz fölött, folytonos kevergetés mellett habos krémmé főzzük. Ez kb. 20 percig tart, akkor jó, ha már teljesen világos színű, és egészen besűrűsödik. Levéve a tűzről hűlni hagyjuk. (Alacsony lángon főzzük, hogy a víz csak gyöngyözzön, és a tál ne érjen bele a vízbe, mert a tojás könnyen kicsapódhat.)
Egy másik fém tálban megolvasztjuk a csokit, kicsit hűlni hagyjuk, majd a főzött krémhez keverjük. Ezután hozzáadjuk a kakaóport, mixerrel simára keverjük és ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a puha kókuszvajat is, majd géppel kikeverjük, közben hozzáadva a kókuszkrémet is. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
A krémet a kihűlt piskótára kenjük majd hűtőbe tesszük, hogy teljesen megszilárduljon.. Tálalás előtt kakaóporral megszórjuk, és tetszés szerint gyümölcsökkel díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Kicsit időigényes a krém miatt, de mindenképpen megéri kipróbálni egy ünnepi alkalomra.