Főoldal / Torták / Meggyes máktorta mascarpone krémmel

Meggyes máktorta mascarpone krémmel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes máktorta mascarpone krémmel

Meggyes máktorta mascarpone krémmel

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 15 dkg vaj
  • 6 tojás
  • 15 dkg barna cukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 25 dkg mák
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek tej
  • díszítéshegy friss meggyszemek és mák

A dzsemhez:

  • 1/2 kg meggy
  • kb. 20 dkg cukor

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl krémes tejföl
  • 3 ek cukor
  • 1 kupaknyi vaníliakivonat

A díszítéshez:

  • friss meggy
  • porcukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A dzsemhez a meggyet ledaráljuk és a cukorral sűrűre főzzük. (friss meggy híján használhatunk kész házi meggydzsemet)

A puha vajat a porcukorral habosra verjük. A tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk és belereszeljük a citrom héját. A tojások fehérjét a barna cukorral habosra keverjük és óvatosan a vajas krémhez adjuk. Hozzátesszük a liszttel és a sütőporral elkevert mákot, majd egyneművé keverjük.

23 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 165 fokra előmelegített sütőben megsütjük.(tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e) Ha kihűlt három lapba vágjuk.

A krémhez a mascarponét a tejföllel elkeverjük majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát. Egy kevés krémet félreteszünk a hűtőbe, ezzel kenjük majd meg a torta oldalát.

A lapokat megkenjük először a dzsemmel majd a mascarponés krémmel. A tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap bekenjük a torta oldalát a félretett krémmel és mákkal beborítjuk. A tetejét friss meggyel és porcukorral díszítjük.

lelekkonyha.blogspot.hu

Meggyes máktorta mascarpone krémmel 5.00/5 (1 értékelés)

Lélekkonyha (177 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére