Főoldal / Desszertek / Túrós pite Erzsike konyhájából

Túrós pite Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós pite Erzsike konyhájából

Túrós pite Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 25 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek. tejföl
  • 1 cs. sütőpor

A töltelékhez:

  • 1 kg félzsíros tehéntúró
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2 ek. tejföl
  • 2 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1 ek.étkezési keményítő
  • 2 csapott ek. búzadara
  • 1 csipet só

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • 2 tk. porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok:  8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni.
A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez 3 tojást kettéválasztunk, a sárgáját egy közepes lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukor háromnegyedét, a vaníliát, a keményítőt, és habverővel jó alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.

A túrót egy nagyobb tálba tesszük, belereszeljük a citrom héját, beletesszük a tejfölt, a búzadarát és a már kihűlt vaníliapudingot. Az egészet gépi habverővel jó alaposan kikeverjük.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük. Az egyik tésztacipót lisztezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe.
A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a maradék cukorral és egy csipet sóval.
Hozzákeverjük óvatosan a túróhoz, és az egészet rásimítjuk a tésztára.

A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. A tetejét megkenjük egy felvert tojással, és villával egyenletesen megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 190 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Miután megsült, hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.

 

sütési hőfok: 190°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 25x35x6 cm

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére