Főoldal / Desszertek / Cseresznyés pite Gizi konyhájából

Cseresznyés pite Gizi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cseresznyés pite Gizi konyhájából

Cseresznyés pite Gizi konyhájából

Hozzávalók:

25 x 39 cm-es tepsihez:

  • 50 dkg cseresznye
  • 30 dkg liszt
  • 15-20 dkg kristálycukor
  • csipet só
  • 1 cs sütőpor
  • 3 egész tojás
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 dl étolaj
  • 4 dl tej
  • reszelt narancshéj (szárított)
  • 2 dkg vaj
  • 5 dkg barna cukor a tepsi szórásához
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cseresznyét magozzuk ki, majd tegyük félre.

A lisztet, a sütőporral, a csipet sóval, és a kristálycukorral összekeverjük. (én 15 dkg cukrot tettem bele, de ez ízlés dolga)

Egy tálba bele ütjük az egész tojásokat, majd hozzá adjuk a vaníliás cukrot, a narancshéjat, az olajat, és a tejet. Kézi habverővel simára keverjük.
Ezután apránként keverjük hozzá a lisztes keverékhez úgy, hogy egy sima masszát kapjunk.

Az előmelegített sütőbe helyezzük be egy pár percre az üres tepsit hogy felmelegedjen, majd vegyük ki, és béleljük ki sütőpapírral.
Ezután kenjük meg vajjal, és egyenletesen szórjuk rá a barna cukrot, majd osszuk el rajta a kimagozott cseresznyét.
A tésztát ezután óvatosan öntsük rá a cseresznye tetejére.

Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon 35-40 perc alatt süssük addig, hogy a teteje szép aranybarna legyen. (én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem)
Ezután vegyük ki a sütőből, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Porcukorral megszórva kockákra vágva kínáljuk.

Cseresznyés pite Gizi konyhájából 4.80/5 (5 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Hagyj üzenetet Névtelen Üzenet visszavonása

A lap tetejére