Főoldal / Egytálételek / Erdélyi palacsinta

Erdélyi palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Erdélyi palacsinta

Erdélyi palacsinta

Hozzávalók:

(7 db palacsintához)

  • 15 dkg finomliszt
  • 1 kk. só
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1,5 dl szódavíz
  • 1 ek. étolaj

A palacsinta sütő kenéséhez:

  • 1 tk. étolaj

A rátéthez:

  • 40 dkg csirkemell
  • 1 ek. étolaj
  • 1 közepes vörös hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mk. pirospaprika
  • 1 tk. házi paprikakrém
  • bors, só
  • 3 dl tejföl

A tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A palacsinta tészta hozzávalóit kikeverjük, és egy kicsit állni hagyjuk.
Egy 26 cm-es serpenyőt enyhén étolajjal kikenünk majd a palacsintákat egyenként magas lángon kisütjük.
A megsült palacsintákat vékonyabb csíkokra felszeleteljük.

A csirkemellet apró kockákra felvágjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát és a vöröshagymát.
Kissé kevergetjük, majd rátesszük a hús darabokat. Fűszerezzük piros paprikával, sóval, és 1 dl vizet öntünk alá.
Hozzáadjuk a paprikakrémet, a borsot és fedő alatt puhára pároljuk.
HA elkészült, 1,5 dl tejföllel elkeverjük és összeforgatjuk a csíkokra vágott palacsinta metélttel.

Hőálló tálat étolajjal kikenünk, leheletnyi zsemlemorzsával megszórjuk és a csirkés tésztát beletesszük.
A maradék tejföllel meglocsoljuk, megszórjuk a reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad.

Erdélyi palacsinta 4.67/5 (3 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére