Főoldal / Tészta ételek / Fehérboros tejszínes füstölt lazacos pene

Fehérboros tejszínes füstölt lazacos pene

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros tejszínes füstölt lazacos pene

Fehérboros tejszínes füstölt lazacos pene

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt lazac filé
  • 2 db újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 köteg (50 dkg) zöldspárga
  • 4 db nagyobb csiperke gomba
  • 1 db paradicsom
  • 10 db chilivel töltött zöld olívabogyó 
  • 2+2 db chilipaprika
  • 6 szál petrezselyem
  • 1 marék spenót
  • olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • 25 dkg penne tészta
  • parmezán
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zöldségeket megmosom. A spárgák végeit levágom, kidobom. A rügyeket is levágom, a többi részét feldarabolom kb 2 cm-e szárakra.

A tésztát felteszem főni sós vízben.

Egy serpenyőben kevés olajon és vízen megpárolom/sütöm a spárgát. Közben az újhagymát vékonyra szeletelem, a fokhagymákat felaprítom.

Amikor a spárga megpuhult, kiveszem, félreteszem. Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a közben felszeletelt gombát, chilipaprikát, a felkockázott lazacfiléket, az aprított petrezselymet, beleszórom az olívabogyókat, a zöldspárgát, a darabolt spenótot, ízlés szerint fűszerezem.

Pár perc elteltével ráöntöm a bort, majd a főzőtejszínt.

Felforralom, majd összekeverem a kifőzött és leszűrt tésztával.

Reszelt parmezánnal megszórva tálalom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére