Fehérboros tejszínes füstölt lazacos pene
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A zöldségeket megmosom. A spárgák végeit levágom, kidobom. A rügyeket is levágom, a többi részét feldarabolom kb 2 cm-e szárakra.
A tésztát felteszem főni sós vízben.
Egy serpenyőben kevés olajon és vízen megpárolom/sütöm a spárgát. Közben az újhagymát vékonyra szeletelem, a fokhagymákat felaprítom.
Amikor a spárga megpuhult, kiveszem, félreteszem. Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a közben felszeletelt gombát, chilipaprikát, a felkockázott lazacfiléket, az aprított petrezselymet, beleszórom az olívabogyókat, a zöldspárgát, a darabolt spenótot, ízlés szerint fűszerezem.
Pár perc elteltével ráöntöm a bort, majd a főzőtejszínt.
Felforralom, majd összekeverem a kifőzött és leszűrt tésztával.
Reszelt parmezánnal megszórva tálalom.