Joghurtos túrótorta
Hozzávalók:Az alaphoz:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
(A recept 20-22 cm-es tortaformához való.)
A kekszet ledaráljuk. (vagy összetörjük) Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot a puha vajat és pár evőkanál tejjel összedolgozzuk.
Egy csatos tortaforma aljába nyomkodjuk.
A túrót krémesre keverjük a porcukorral, a citromlével és citromhéjjal.
A joghurtot összekeverjük a zselatinnal, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig melegítjük, míg a zselatin feloldódik benne. Felforralni nem szabad!
A langyos joghurtot a túrós krémbe öntjük és alaposan kikeverjük.
A krémet a kekszes alapra simítjuk, majd hűtőszekrénybe tesszük pár órára, vagy akár egy egész éjszakára, hogy megdermedjen.
Tálalás előtt, a forma mellett óvatosan körbevágjuk, lecsatoljuk róla a formát, és a tortaforma aljával együtt egy tortatálra helyezzük.