Kelt prósza meggyel, dióval
Hozzávalók:
A tészta tetejére:
|
|
Elkészítés:
2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá felverjük.
A többi hozzávalót összekeverjük a robotgép dagasztójával. Majd az élesztős tejet is hozzáadjuk, és alaposan összedolgozzuk a tejjel, hogy lágy, hólyagos tésztát kapjunk. Végül beleforgatjuk a tojások habját.
A tésztát, kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és meleg helyen 30 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A tejet a vaníliás cukorral elkeverjük, majd felmelegítjük.
A megkelt tésztát meglocsoljuk a vaníliás tejjel, majd az olvasztott vajjal.
A meggyet a dióval és a cukorral összekeverjük és szép egyenletesen a süteményre szórjuk.
190 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
(Én 20 ×30 cm-es tepsiben sütöttem. De javaslom egy ennél nagyobban sütni, mert nagyon magas lett, és tovább tartott a sütés is.)
Kockákra szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat a finomsághoz!