Főoldal / Sertés ételek / Töltött dagadó

Töltött dagadó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött dagadó

Töltött dagadó

Hozzávalók:

  • 1,5 kg tölteni való dagadó
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 4 db tojás
  • 3 db zsemle
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • 1 cs újhagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • ételízesítő
  • 2 ek sertészsír
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk.

A tojásokból hármat megfőzünk, kockákra vágjuk. A dagadót felszúrjuk, kívül-belül besózzuk, fűszerezzük.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát és az újhagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a felkockázott főtt tojást. Sóval, borssal ételízesítővel ízesítjük.

Összedolgozzuk a kinyomkodott zsemlékkel és egy nyers tojással. A tölteléket a dagadóba töltjük és hústűvel összetűzzük vagy bevarrjuk.

A húst tepsibe tesszük, megkenjük hideg zsírral. Mellé tesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.

A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Levesszük a fóliát és addig sütjük, míg a hús szép pirosra sül.

Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni.

Zöldséges rizst készítettem hozzá.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Töltött dagadó 4.50/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére