Túrós zserbó
Hozzávalók:A kakaós laphoz:
A sárga laphoz:
A túrótöltelékhez:
A lapok megszórásához:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, ketté osztjuk,majd folpackba csomagolva, hűtőben 1 órát pihentetjük.
A sárga lap hozzávalóit összegyúrjuk.
Egy közepes nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A sárga lapot kinyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe, megkenjük a fele baracklekvárral, és megszórjuk a darált dió felével.
Erre kerül egy a hűtőből kivett, kinyújtott barna lap. Ezt is megkenjük a baracklekvár másik felével, és megszórjuk a maradék dióval.
A túrótöltelék hozzávalóit összedolgozzuk, majd a dióra simítjuk.
Végül befedjük az utolsó barna lappal.
Előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
Amikor kihűlt, a tetejét gőz felett megolvasztott csokival bevonjuk.
A túrós zserbó, a diós zserbó túrós krémmel felturbózott változata.
Nagyon finom vendégváró sütemény!