Főoldal / Desszertek / Áfonyakrémes marcipánnal bevont rolád

Áfonyakrémes marcipánnal bevont rolád

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Áfonyakrémes marcipánnal bevont rolád

Áfonyakrémes marcipánnal bevont rolád

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 3 db tojás
  • 3 ek. cukor
  • 4 ek. liszt
  • 1/2 dl hideg víz
  • 1/2 dl olaj
  • 1/2 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg cukor
  • 3 ek. mag nélküli áfonyalekvár
  • 1/2 doboz mascarpone (kb. 15 dkg)

A bevonáshoz:

  • fehér marcipán
  • fehér cukorgyöngyök
  • ehető virágok
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A sárgájába teszünk egy evőkanál cukrot, a vizet, az olajat majd géppel kihabosítjuk.
A fehérjét a maradék cukorral habbá verjük.  A sütőporos liszttel váltakozva óvatosan a tojássárgás masszába forgatjuk.

Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk és vékonyan rákenjük a tésztamasszát.  170 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Amikor kisült papirostól feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

Elkészítjük a krémet.
A tejszínt a porcukorral felverjük. Hozzáadjuk az áfonyalekvárt és a már előre kikevert mascarponét.

A kihűlt piskótalapot kitekerjük levesszük róla a sütőpapírt és a krém háromnegyed részét a lapra kenjük. A krémre még vékonyan 2-3 kanál áfonyalekvárt simítunk. Óvatosan feltekerjük a roládot.

A maradék krémmel vékonyan bevonjuk, majd rásimítjuk a vékonyra kinyújtott fehér marcipánt. Ízlés és alkalom szerint díszítjük.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére