Főoldal / Desszertek / Cappuccinos szelet piskótával

Cappuccinos szelet piskótával

Cappuccinos szelet piskótával

Cappuccinos szelet piskótával

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek. kristálycukor
  • 5 ek. finomliszt
  • 2 ek. holland kakaó
  • 1 tk. sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna

A krémhez:

  • 700 ml víz
  • 4 ek. cappuccino por
  • 1 cs. vaníliacukor (10 g)
  • 3 cs. vaníliás pudingpor
  • 8 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 ek. rum
  • 4 cs. babapiskóta
  • 2 ek eperlekvár

A piskóta mártogatáshoz:

  • 50 ml forró víz
  • 2 ek. cappuccino por
  • 50 ml rum

A csokiöntethez:

  • 20 dkg fehér csoki
  • 2 kocka keserű csoki
  • 1 ek. étolaj
  • 1 ek. vaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először elkészítjük a krémet.
A forró vízzel felöntjük a cappuccinos port, majd mikor kihűlt, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a vanília pudingport és feltesszük főzni. Amikor megfőtt máris hideg vízbe tesszük hűlni. Mikor kihűlt, robotgéppel simára keverjük.
A porcukrot a puha vajjal kihabosítjuk, majd hozzá kanalazzuk a kihűlt pudingot és kikeverjük. Végül hozzáadjuk a rumot is. A krémet 2 részre osztjuk és a hűtőbe tesszük három órára.

Elkészítjük a piskótát. A tojást cukorral kihabosítjuk. A lisztet, sütőport, a szódabikarbónát és a kakaót összekeverjük és hozzászitáljuk a tojásos alaphoz, és óvatosan beleforgatjuk. A tepsiket (27×37 cm) sütőpapírral kibéleljük és belesimítjuk a tésztamasszát és 180 fokra előmelegített sütőben 10-10 perc alatt megsütjük.

Elkészítjük a mártogatáshoz való öntetet. A forró vízben feloldjuk a cappuccinoport elkeverjük majd rummal ízesítjük.

Amikor minden kész összeállítjuk a süteményt. Az első lapot megkenjük forró lekvárral. Majd rákenjük a fele krémet, majd a elkészített öntetbe mártjuk a piskótákat, és egymás mellé rakom sorba a krém tetején.

A másik fele krémet a tetejére simítjuk majd befedjük a másik kakaós lappal. A süteményt a hűtőbe rakjuk pár órára. Majd mikor megdermedt, ráteszünk sütőpapírt, vágódeszkát és 4 kg lisztet vagy cukrot és a hűtőben hagyjuk egész éjszakára.
Másnap elkészítem a csokiöntetet, és leöntjük a süti tetejét.

Ízlés szerint díszítjük. Én most tejszínhabot tettem a tetejére.

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Hagyj üzenetet Névtelen Üzenet visszavonása

A lap tetejére