Csokoládés narancsbomba
Hozzávalók:
A joghurtkrémhez:
A csokoládékrémhez:
A tetejére:
Továbbá:
|
|
Elkészítés:
A 3 narancsot forró vízben alaposan megmossuk és 3 mm vékonyan felszeleteljük./kenyérszeletelővel a legegyszerűbb/ Felforralunk 1 dl vizet 5 dkg kristálycukorral, több részletben beleforgatjuk a narancsszeleteket, majd lapos tányérra terítjük és kihűtjük.
A nagyobbik tálat hideg vízzel kiöblítjük, kibéleljük folpackkal, úgy hogy túl lógjon a peremén.
A kisebbik tál külsejét is bevonjuk folpackcsíkokkal.
A nagyobbik tál belsőoldalát kirakjuk az egymásra csúsztatott narancsszeletekkel.
A joghurtkrémet a hozzávalókból összeállítjuk úgy, hogy a felvert tejszínt a végén forgatjuk bele. A krémet a narancsszeletekre simítjuk.
Óvatosan belenyomjuk a kisebbik tálat úgy, hogy a krém a nagyobbik tál pereméig érjen.
3 órára hűtőbe tesszük.
Amíg hűl, elkészítjük a csokoládékrémet is. A krémsűrűségűre felvert tejszínhez kanalanként hozzáadjuk az olajjal megolvasztott csokoládét, majd a zselatin elegyét. (Ez utóbbi a 4-4 kanál likőr és tejszín, a zselatin keveréke)
A hűtőből kivett tálból kivesszük a kisebbik tálat, a folpackot és a mélyedésbe öntjük a csokikrémet.
Tetejét kirakjuk a babapiskótával, meglocsoljuk a maradék likőrrel az alsó fóliát ráhajtjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük.
Másnap tálra borítjuk, és ízlés szerint mentalevéllel vagy citromfűvel díszíthetjük.
Nagyon finom, dekoratív, különleges desszert.