Főoldal / Reform ételek / Cukor glutén és laktózmentes nyers torta

Cukor glutén és laktózmentes nyers torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Cukor glutén és laktózmentes nyers torta

Cukor glutén és laktózmentes nyers torta

Hozzávalók:

(20 cm átmérőjű tortaformához)

A tésztához:

  • 1 bögre datolya
  • 1 bögre zabpehely
  • fél bögre kókuszreszelék

A krémhez:

  • 2 és fél bögre kesudió
  • 1 bögre fagyasztott málna
  • 3 ek. rizsszirup/juharfaszirup
  • fél bögre kókuszvíz
  • 1 ek. citromlé (citromból facsarva)
  • 2 ek. kókuszolaj
  • fél vaníliarúd kikapart belseje
  • 4 ek. nyírfacukor
  • 1 ek. méz

A csokihoz a tetejére:

  • 1 tábla magas kakaótartalmú étcsoki (100g)
  • 1 ek. mandulatej
  • fagyasztott málna díszítésként
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Előző este áztassuk be vízbe a kesudiót, és hagyjuk a vízben másnapig, amíg el nem kezdjük a tortát.

A készítés előtt 10 perccel áztassuk be a datolyát is meleg vízbe.
Majd öntsük le a vizet a datolyáról és turmixoljuk össze a zabpehellyel és a kókusszal.

Béleljünk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.
Tegyük bele a datolyás tésztát és nyomkodjuk le.

Öntsük le a vizet a kesudióról is, és turmixoljuk össze az krém összes hozzávalóját, kivéve a málnát.
Végül fakanállal óvatosan forgassuk bele a málnát.

Öntsük a krémet a formában várakozó tésztánkra és egyengessük el.

Vízőz felett, folyamatos kevergetéssel olvasszuk meg a csokit a mandulatejben, majd simítsuk a torta tetejére.

Tegyük hűtőbe 2 órára, majd fagyasztott(vagy friss) málnával díszítsük.

Értékeld a receptet

Szandra (37 Recept)

Szandra vagyok, a www.cookingwithfantasy.com bloggere. Saját blogomon igyekszem minél gyakrabban izgalmas történetekkel, és fantáziadús receptekkel szolgálni Neked. :)


Szólj hozzá!

A lap tetejére