Főoldal / Főzelékek / Kapros tejfölös tökfőzelék sült sonkával

Kapros tejfölös tökfőzelék sült sonkával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kapros tejfölös tökfőzelék sült sonkával

Kapros tejfölös tökfőzelék sült sonkával

Hozzávalók:

  • 1 db közepes nagyságú tök fele
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • ecet
  • őrölt fekete bors
  • cukor
  • 1/2 pohár tejföl
  • liszt
  • olívaolaj
  • 2 szelet pizzasonka
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tökből a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom.

Olajon megdinsztelem a hagymát, és a fokhagymát. Hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, és öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Főzöm.

Amikor már puha, behabarom lisztes tejföllel.

Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a sonka szeleteket.

Tálaláskor a tányérra teszem a tökfőzeléket, rá a sült sonkát.

Tejföllel díszítem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére